22 Ağustos 2020 Cumartesi

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık)
  • 150-200 gram kuşbaşı doğranmış et
  • Sıcak su
  • Pulbiber, karabiber, tuz

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Ben nohutumu buzluğumdan kullandım. Bu yüzden ilk olarak etimizden başlayalım.
  2. Eti ocağa alıp yağ eklemeden iyice ısınmış tavada rengi dönüp suyunu salana dek kavuralım.
  3. Et suyunu salınca üzerine 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte haşlayıp, bir kenarı alalım.
  4. Yemeğimiz için tencereye yemeklik doğranmış soğan ve biberi alıp üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  5. Daha sonra salçasını ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra nohut ve eti ekleyip, tuzunu baharatını koyalım ve karıştırıp üzerini bir tık geçicek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Kontrol etmeyi unutmayın.

Afiyet şifa olsun🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder