26 Ağustos 2020 Çarşamba

Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • Krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizi yapalım. İyi bir kek yapmanın püf noktası tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kuru malzemelerin elenmesi ve yumurta ile şekerin krema kıvamına gelene kadar çırpılmasıdır.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  3. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çok az çırpalım.
  4. Kuru malzemeleri de eleyelim ve mikserin en düşük devrinde karışana kadar çırpalım.
  5. Yağlanmış borcama dökelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  7. Sütümüzü kremşantiyi ekleyip çırpalım ve dondurucuya kaldıralım.
  8. Ardından tencereye süt, şeker ,unu alıp karıştırarak çırpalım kaynara çıktıktan sonra altını kapalım soğumaya bırakalım .
  9. Soğuduktan sonra kremanın içine dondurucudan çıkardığımız kremşantiyi ekleyip blendırla çırpalım.
  10. Soğuyan kekimizin kenarlarında bir cm boşluk kalacak şekilde kaşıkla veya elimizle oyalım ve bir kaba alalım. Çok derine inmeyin alt taban bir parmak kalınlığında olmalı.
  11. Oyduğumuz kek parçalarını daha sonra pastamızın üzerinde kullanacağız.
  12. Daha sonra sütümüzü kasıkla azar azar gezdirelim.
  13. Muzları dilimleyip kekimizin üzerine dizelim.
  14. Muz miktarı sizin arzunuza kalmış ben üç tane kullandım elimde o kadar vardı ama fazlası da güzel oluyor..
  15. Kremayı muzların üzerine eşit bir şekilde yayalım.
  16. Oyduğumuz kek parçalarını elimizle ufalayalım ve kremanın üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplayalım. Tatlımız hazır.
  17. Dolaba kaldıralım ve en az 4-5 saat dinlendirelim. Bir gece öncesinden yapılırsa daha güzel olur. Süslemesini servisten hemen önce yaparsanız daha iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder