Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- Krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi yapalım. İyi bir kek yapmanın püf noktası tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kuru malzemelerin elenmesi ve yumurta ile şekerin krema kıvamına gelene kadar çırpılmasıdır.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Sıvıyağı ve sütü ekleyip çok az çırpalım.
- Kuru malzemeleri de eleyelim ve mikserin en düşük devrinde karışana kadar çırpalım.
- Yağlanmış borcama dökelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
- Sütümüzü kremşantiyi ekleyip çırpalım ve dondurucuya kaldıralım.
- Ardından tencereye süt, şeker ,unu alıp karıştırarak çırpalım kaynara çıktıktan sonra altını kapalım soğumaya bırakalım .
- Soğuduktan sonra kremanın içine dondurucudan çıkardığımız kremşantiyi ekleyip blendırla çırpalım.
- Soğuyan kekimizin kenarlarında bir cm boşluk kalacak şekilde kaşıkla veya elimizle oyalım ve bir kaba alalım. Çok derine inmeyin alt taban bir parmak kalınlığında olmalı.
- Oyduğumuz kek parçalarını daha sonra pastamızın üzerinde kullanacağız.
- Daha sonra sütümüzü kasıkla azar azar gezdirelim.
- Muzları dilimleyip kekimizin üzerine dizelim.
- Muz miktarı sizin arzunuza kalmış ben üç tane kullandım elimde o kadar vardı ama fazlası da güzel oluyor..
- Kremayı muzların üzerine eşit bir şekilde yayalım.
- Oyduğumuz kek parçalarını elimizle ufalayalım ve kremanın üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplayalım. Tatlımız hazır.
- Dolaba kaldıralım ve en az 4-5 saat dinlendirelim. Bir gece öncesinden yapılırsa daha güzel olur. Süslemesini servisten hemen önce yaparsanız daha iyi olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder