23 Ağustos 2020 Pazar

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kapya biber
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • Yarım demet maydanoz
  • Limon suyu

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle biberleri yıkayıp kurulayın.
  2. Dilerseniz ekmek fırınına yollayarak eğer imkanınız yoksa üzerlerine bir kaç delik açarak 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Kabuklarını soyup çekirdeğini ayıklayıp doğrayalım .
  4. Maydanozlarıda iri iri doğrayalım.
  5. Sarımsağı da soyup küçük küçük doğrayalım.
  6. Sirke, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın .
  7. Cam kavanozlara önce biber, maydanoz ve sarımsağı kat kat ilave ederek dolduralım.
  8. Karışan sosu kavanozlara eşit bir şekilde dökelim .
  9. Kapağını üzerlerine limon suyu gezdirip sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.
  10. Turşumuz 15-20 gün içinde hazır hale geliyor afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder