Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi
Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo kapya biber
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- Yarım demet maydanoz
- Limon suyu
Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle biberleri yıkayıp kurulayın.
- Dilerseniz ekmek fırınına yollayarak eğer imkanınız yoksa üzerlerine bir kaç delik açarak 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
- Kabuklarını soyup çekirdeğini ayıklayıp doğrayalım .
- Maydanozlarıda iri iri doğrayalım.
- Sarımsağı da soyup küçük küçük doğrayalım.
- Sirke, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın .
- Cam kavanozlara önce biber, maydanoz ve sarımsağı kat kat ilave ederek dolduralım.
- Karışan sosu kavanozlara eşit bir şekilde dökelim .
- Kapağını üzerlerine limon suyu gezdirip sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.
- Turşumuz 15-20 gün içinde hazır hale geliyor afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder