23 Ağustos 2020 Pazar

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağından birazcık fazla un
İçine;
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2-3 adet muz
  • Arzuya göre damla çikolata ve hindistan cevizi (yarım paket kalıp çikolatayı bıçakla keserek küçültebilirsiniz)

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak kremşantiyi sütle hazırlayıp soğuması ve kıvam alması için dolaba kaldırın.
  2. İçine damla çikolata ve hindistan cevizi de koyabilirsiniz. Ben biraz ekledim.
  3. Daha sonra yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
  4. Sütü ve sıvı yağı da ekleyerek biraz daha çırpın.
  5. Sonrasında da kuru malzemeleri elekten geçirerek kek hamurunuzu hazırlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye her yeri eşit olacak şekilde yayın.
  7. Spatulanın arkasını hafif ıslatarak düzleme işlemini yapabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.
  9. Kekinizin ilk sıcağı çıkınca kalıpla ya da su bardağının ağzıyla kalıp çıkarın.
  10. Kalıplardan arta kalan keki rondodan geçirin ya da elinizde ufalayın.
  11. Buzdolabındaki donmuş kremşantiyi sıkma torbasına alarak keklerin üzerine daire şeklinde sıkın.
  12. Kenarlara taşmamasına dikkat edin.
  13. Bu aşamada ben kekleri birkaç damla sütle hafifçe ıslattım, akabinde muzları yerleştirdim.
  14. Kremşantinin şekli düzgün olmayabilir, arkasını ıslattığınız kaşıkla düzeltebilirsiniz.
  15. Un haline getirdiğiniz kek kırıntılarının, kremşantinin her tarafına yapışmasını sağlayın. Bu aşamada da şeklini düzeltebilirsiniz.
  16. Tepsiye aldığınız köstebek pastalarınızı birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder