Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağından birazcık fazla un
İçine;
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 2-3 adet muz
- Arzuya göre damla çikolata ve hindistan cevizi (yarım paket kalıp çikolatayı bıçakla keserek küçültebilirsiniz)
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremşantiyi sütle hazırlayıp soğuması ve kıvam alması için dolaba kaldırın.
- İçine damla çikolata ve hindistan cevizi de koyabilirsiniz. Ben biraz ekledim.
- Daha sonra yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı da ekleyerek biraz daha çırpın.
- Sonrasında da kuru malzemeleri elekten geçirerek kek hamurunuzu hazırlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye her yeri eşit olacak şekilde yayın.
- Spatulanın arkasını hafif ıslatarak düzleme işlemini yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.
- Kekinizin ilk sıcağı çıkınca kalıpla ya da su bardağının ağzıyla kalıp çıkarın.
- Kalıplardan arta kalan keki rondodan geçirin ya da elinizde ufalayın.
- Buzdolabındaki donmuş kremşantiyi sıkma torbasına alarak keklerin üzerine daire şeklinde sıkın.
- Kenarlara taşmamasına dikkat edin.
- Bu aşamada ben kekleri birkaç damla sütle hafifçe ıslattım, akabinde muzları yerleştirdim.
- Kremşantinin şekli düzgün olmayabilir, arkasını ıslattığınız kaşıkla düzeltebilirsiniz.
- Un haline getirdiğiniz kek kırıntılarının, kremşantinin her tarafına yapışmasını sağlayın. Bu aşamada da şeklini düzeltebilirsiniz.
- Tepsiye aldığınız köstebek pastalarınızı birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder