Krem Karamelli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Karamel için;
- 1 çay bardagı toz şeker
Krem karamel için;
- 4 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 500 ml süt
- 2 paket vanilya
Kek için;
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krem Karamelli Kek Tarifi Yapılışı
- Karamel için 1 çay bardağı şekeri tavada eritip tereyağ ile yağladığımız kek kalıbının tabanına döküyoruz.
- Daha sonra krem karamel için şeker ile yumurtayı 15 dakika çırpıp süt ve vanilyayı ekleyip tabanında karamel olan kek kalıbına dökelim.
- En son kek için yumurta ile şekeri 20 dakika kadar çırpıp sırası ile malzemeleri ekleyip krem karemelin üzerine döküyoruz.
- Kek kalıbımızı su dolu bir kabın içerisine yerleştirip. Fırına alalım.
- Önce 200 derece de 15 dakika daha sonra 165 derece de 30 dakika pişirelim.
- Bir gece dolapta dinlendirip. Bu sefer sıcak su doldurduğumuz kaba kek kalıbımızı alalım.
- 5 dakika içinde bekletip ters çevirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder