Antep Simit Aşı Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemeler
- 2 adet büyük soğan
- 1 çay bardağı simit
- 4 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
En son yüzüne yakıp içine katmak için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
Antep Simit Aşı Tarifi Yapılışı
- Antep’imizde simit aşı’nın yıllar geçse de eskimeyen lezzeti vardır.
- Eskiden kahvaltıda yenmesi çok yaygındı ağır bir yemek olmadığı için ramazan ayında sahurda yenmeside adettendi.
- Çarçabuk yapıldığı için çoğu zaman gece geç vakit acıkanların imdadına yetişmistir.
- Simit aşı‘mız kış aylarında turşu, yaz aylarında ise çoban salata ile yenilir tabi yanında ayran ve topak biber kaçınılmazdır.
- ✋🏻kıvam olarak kuskus yada pilav gibi kuru değil bulamaç gibi hafif sulu kıvamda olmalıdır.
- ✋🏻resimde biraz daha sulu yaptım ben durdukça çektiği ve bizde daha sulu sevildiği için ama dediğim gibi kıvamı normalde biraz daha bulamaç hafif sulu olanıdır. 👌🏻.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyalım.
- İçine ortadan kesip piyazlık tarzı doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
- Hafif solmaya başlayana kadar kavuralım.
- Sonra içine salçasını ekleyelim ve 2-3 dk daha salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kaynayan sıcak suyumuzu çekelim ve tuzunu ayarlayalım.
- Fokurdamaya başlayınca içine simitimizi ekleyelim ve basından ayrılmayalım çok çabuk suyunu cekiyor.
- Kıvamı hafif sulu ekmek banmalık bulamaç lapa gibi olduğu zaman altını kapatalım.
- Karabiber serpiştirelim.
- Küçük tavaya sıvı yağ koyalım ısınınca içine toz biber atıp yakalım ve içine dökelim.
- Sıcak sıcak bekletmeden hemen servis edelim durdukça suyunu çekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder