25 Ağustos 2020 Salı

Antep Simit Aşı Tarifi

Antep Simit Aşı Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler
  • 2 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı simit
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
En son yüzüne yakıp içine katmak için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber

Antep Simit Aşı Tarifi Yapılışı

  1. Antep’imizde simit aşı’nın yıllar geçse de eskimeyen lezzeti vardır.
  2. Eskiden kahvaltıda yenmesi çok yaygındı ağır bir yemek olmadığı için ramazan ayında sahurda yenmeside adettendi.
  3. Çarçabuk yapıldığı için çoğu zaman gece geç vakit acıkanların imdadına yetişmistir.
  4. Simit aşı‘mız kış aylarında turşu, yaz aylarında ise çoban salata ile yenilir tabi yanında ayran ve topak biber kaçınılmazdır.
  5. ✋🏻kıvam olarak kuskus yada pilav gibi kuru değil bulamaç gibi hafif sulu kıvamda olmalıdır.
  6. ✋🏻resimde biraz daha sulu yaptım ben durdukça çektiği ve bizde daha sulu sevildiği için ama dediğim gibi kıvamı normalde biraz daha bulamaç hafif sulu olanıdır. 👌🏻.
  7. Tavaya biraz sıvı yağ koyalım.
  8. İçine ortadan kesip piyazlık tarzı doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
  9. Hafif solmaya başlayana kadar kavuralım.
  10. Sonra içine salçasını ekleyelim ve 2-3 dk daha salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuralım.
  11. Kaynayan sıcak suyumuzu çekelim ve tuzunu ayarlayalım.
  12. Fokurdamaya başlayınca içine simitimizi ekleyelim ve basından ayrılmayalım çok çabuk suyunu cekiyor.
  13. Kıvamı hafif sulu ekmek banmalık bulamaç lapa gibi olduğu zaman altını kapatalım.
  14. Karabiber serpiştirelim.
  15. Küçük tavaya sıvı yağ koyalım ısınınca içine toz biber atıp yakalım ve içine dökelim.
  16. Sıcak sıcak bekletmeden hemen servis edelim durdukça suyunu çekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder