26 Ağustos 2020 Çarşamba

Kırmızı Lahana Yatağında Havuç Tarator Tarifi

Kırmızı Lahana Yatağında Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 3 adet mor lahana yaprağı

Kırmızı Lahana Yatağında Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle büyük parça olacak şekilde mor lahanadan 3 yaprak alıyoruz.
  2. Lahana yapraklarını sirkeli suda bekletip, iyice yıkayıp kurumaya bırakıyoruz.
  3. Havucu rendeliyoruz.
  4. Tavaya zeytinyağ ilave edip rendelenmiş havuçları çok öldürmeden kavuruyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bir kap içinde mayonez ve yoğurdu karıştırıyoruz.
  6. İçine ceviz ve soğuyan havuçları ekleyip iyice birbirine harmanlıyoruz.
  7. Kuruyan mor lahana kaselerimize havuç taratoru paylaştırıyoruz. Servise hazır 👍🏻Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder