26 Ağustos 2020 Çarşamba

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
  2. İçine sebzelerin hepsini çok küçük bir şekilde doğruyoruz.
  3. Baharatlarını ilave ediyoruz yoğuruyoruz, pişiriceğimiz tepsinin üstüne çok az salça sürüyoruz.
  4. Üzerine kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz bastırarak eşit bir şekilde düzeltiyoruz.
  5. Kenarlarına patatesleri soyup dilimleyerek diziyoruz.
  6. Sosu için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  7. Tepsinin üzerine döküyoruz, ıslak fırın kağıdı kapatarak 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz (25-30 dk kadar ).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder