Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 2-3 adet patates
- 1 adet domates
- 4 adet sivri biber
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
- İçine sebzelerin hepsini çok küçük bir şekilde doğruyoruz.
- Baharatlarını ilave ediyoruz yoğuruyoruz, pişiriceğimiz tepsinin üstüne çok az salça sürüyoruz.
- Üzerine kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz bastırarak eşit bir şekilde düzeltiyoruz.
- Kenarlarına patatesleri soyup dilimleyerek diziyoruz.
- Sosu için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
- Tepsinin üzerine döküyoruz, ıslak fırın kağıdı kapatarak 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz (25-30 dk kadar ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder