26 Ağustos 2020 Çarşamba

Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tarifi

Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Patlıcan biber kuru dolmalık
  • Asma yaprağı
  • Kaburga kemiği
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1,5 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates ( rendelenmiş)
  • Bir tutam tazenane
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık kuruları yıkayarak, bir kaç dk kadar harlı ateşte haşlayın.
  2. Soğan, sarımsak ve domatesi rendeleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak içi hazırlayın.
  3. Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları doldurun(pirinçin şişme payını hesaba katarak).
  4. Yaprakları sarın. Tencerenin dinine önce kaburga kemiklerini daha sonra dolmaları üzerine de sarmaları yerleştirin dolma kapağı veya porselen tabak kapatın.
  5. Dolmalarınıza dizme seviyesinden biraz eksik su ekleyin.
  6. Önce harlı ardından, kısık ateşte 40-50 dk pişirin.
Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder