Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Patlıcan biber kuru dolmalık
- Asma yaprağı
- Kaburga kemiği
- 2,5 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1,5 çorba kaşığı biber salçası
- 2 adet domates ( rendelenmiş)
- Bir tutam tazenane
- Bir tutam maydanoz
- 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- Dolmalık kuruları yıkayarak, bir kaç dk kadar harlı ateşte haşlayın.
- Soğan, sarımsak ve domatesi rendeleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak içi hazırlayın.
- Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları doldurun(pirinçin şişme payını hesaba katarak).
- Yaprakları sarın. Tencerenin dinine önce kaburga kemiklerini daha sonra dolmaları üzerine de sarmaları yerleştirin dolma kapağı veya porselen tabak kapatın.
- Dolmalarınıza dizme seviyesinden biraz eksik su ekleyin.
- Önce harlı ardından, kısık ateşte 40-50 dk pişirin.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder