Limonlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarim limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
Rondadan çekilmiş toz haline getirilmiş;
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 paket petibör bisküvi
Limon sosu için;
- 1 adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kaşığı nişasta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için)
Limonlu Magnolia Tarifi Yapılışı
- Tencerenin içine un, nişasta, şeker, yumurta sarısını ilave edip, sütü de azar azar dökerek ayni anda karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmuyor.
- Kaynama noktasına gelene kadar muhallebiyi karıştırmaya devam ediyoruz.
- Göz göz olunca, vanilyasını, limon kabuğu ve tereyağını da ilave edelim ve 2 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Ve ocaktan alalım. Pişen muhallebiyi ılımaya alalım, arada karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
- Muhallebi ılıdığında 2 dakika boyunca mixerle çırpın. 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dakika kadar çırpmaya devam edin.
- Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden 1-1, 5 yemek kaşığı kadar koyalım.
- Muhallebiden bir kepçe kadar koyalım ve tekrar üzerine kalan muhallebiyi dökelim.
- Limon sosu için tarifedeki malzemeleri sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar ocakta pişirin.
- Daha sonra bardaklara eşit bir şekilde paylaştıralım.
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder