Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (Mısır ya da çiçek)
- 1 yumurta (Akı hamuruna, sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz (Tepeleme olmasın)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için
- Susam, çörek otu, haşhaş, ay çekirdeği içi vb.
Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta Tarifi Yapılışı
- Tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, suyu, sirkeyi, tuzu ve şekeri bir kaba alıp iyice karıştıralım. (sirke konusunda tereddütünüz olmasın. Ben de normalde sirke sevmem. Hamur çiğken kokuyor gibi dursa da pişince kokudan eser kalmıyor ve mahleple birlikte kıyır kıyır kurabiyeler elde etmenize katkı sağlıyor. ).
- Un, mahlep, kabartma tozu ve nişastayı karışıma ilave edip hamurumuzu yoğuralım. (hamura şekil verilip verilemediğini elimizle kontrol edelim. Eğer ufalanıyorsa unu çok, yağı az gelmiş olabilir. Biraz daha sıvı yağ ilave ederek şekil verilebilir hale getirebiliriz. ).
- Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekilleri verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. (resimde örnek şekilleri görebilirsiniz. ).
- Arzu ederseniz hamurun bir kısmına dereotu, kırmızı biber, fesleğen, peynir vb. Ekleyip farklı lezzette kurabiyeler elde edebilirsiniz.
- Önceden ayırdığımız yumurta sarılarını üzerlerine sürüp susam, çörek otu, haşhaş, ay çekirdeği içi vb. Serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.Kıyır kıyır kurabiyelerimiz servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder