Kırmızı Meyve Şerbeti (Kızılcık + Vişne) Tarifi
Kırmızı Meyve Şerbeti (Kızılcık + Vişne) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı kızılcık (Mevsiminde dondurulmuş olabilir veya taze olabilir)
- 2 su bardağı vişne (Mevsiminde dondurulmuş olabilir veya taze olabilir)
- 2 litre kaynamış su
- 2 adet çubuk tarçın
- Dilimlenmiş 2-3 adet taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- Kurutulmuş reyhan (Yoksa onsuz da olabilir, ben kullandığım reyhanların dallarını kurutup kullanıyorum)
- 4 su bardağı toz şeker
Kırmızı Meyve Şerbeti (Kızılcık + Vişne) Tarifi Yapılışı
- 1-2 litre kaynamış suyu tencereye koyalım.
- 4 bardak kızılcık,2 bardak vişne,2 çubuk tarçın,1 tatlı kaşığı karanfil,3-4 dilimlenmiş zencefil(fazla aldığınızda dilimleyip donduruya koyup oradanda kullanabilirsiniz)
- Kurutulmuş reyhan varsa onuda ekleyelim yaklaşık 45 dakika kaynatalım (meyvelerin rengi açılana kadar).
- 45 dakika kaynadıktan sonra şekerini ilave edip bir kaç taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım. (şekerini kendi isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz).
- Soğuyana kadar tencerede bekletelim iyice baharatların aroması şerbete geçsin.
- Bir süzgeçten süzüp şişelere dolduralım ve buzdolabına koyalım istediniz zaman servis yapabiliriz. 1-2 hafta kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder