24 Ağustos 2020 Pazartesi

Kırmızı Meyve Şerbeti (Kızılcık + Vişne) Tarifi

Kırmızı Meyve Şerbeti (Kızılcık + Vişne) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı kızılcık (Mevsiminde dondurulmuş olabilir veya taze olabilir)
  • 2 su bardağı vişne (Mevsiminde dondurulmuş olabilir veya taze olabilir)
  • 2 litre kaynamış su
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Dilimlenmiş 2-3 adet taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • Kurutulmuş reyhan (Yoksa onsuz da olabilir, ben kullandığım reyhanların dallarını kurutup kullanıyorum)
  • 4 su bardağı toz şeker

Kırmızı Meyve Şerbeti (Kızılcık + Vişne) Tarifi Yapılışı

  1. 1-2 litre kaynamış suyu tencereye koyalım.
  2. 4 bardak kızılcık,2 bardak vişne,2 çubuk tarçın,1 tatlı kaşığı karanfil,3-4 dilimlenmiş zencefil(fazla aldığınızda dilimleyip donduruya koyup oradanda kullanabilirsiniz)
  3. Kurutulmuş reyhan varsa onuda ekleyelim yaklaşık 45 dakika kaynatalım (meyvelerin rengi açılana kadar).
  4. 45 dakika kaynadıktan sonra şekerini ilave edip bir kaç taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım. (şekerini kendi isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz).
  5. Soğuyana kadar tencerede bekletelim iyice baharatların aroması şerbete geçsin.
  6. Bir süzgeçten süzüp şişelere dolduralım ve buzdolabına koyalım istediniz zaman servis yapabiliriz. 1-2 hafta kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder