Limonlu Haşhaşlı Puf Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
- 2.5 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilin
- 2 yemek kaşığı tepeleme haşhaş
Limonlu Haşhaşlı Puf Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri en az 5 dakika yüksek devirde beyazlayana kadar çırpıyoruz çok önemli.
- Oda sıcaklığındaki sütü yağı limon suyu ve rendesini ekliyoruz .
- Çırpmadan karıştırıp, kabartma tozu, vanilin ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıp kısaca çırpıyoruz.
- Kek kalbını yağlayıp unlayıp (fazlasını silkin) harcı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170° fırında 45 dakika pişiriyoruz.
- İlk 35 dakika kapağı açmayın sonra kontrol edebilirsiniz (kalıba göre bıçak-kürdan).
Afiyetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder