17 Ağustos 2020 Pazartesi

Limonlu Haşhaşlı Puf Kek Tarifi

 

Limonlu Haşhaşlı Puf Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 2.5 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 yemek kaşığı tepeleme haşhaş

Limonlu Haşhaşlı Puf Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri en az 5 dakika yüksek devirde beyazlayana kadar çırpıyoruz çok önemli.
  2. Oda sıcaklığındaki sütü yağı limon suyu ve rendesini ekliyoruz .
  3. Çırpmadan karıştırıp, kabartma tozu, vanilin ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıp kısaca çırpıyoruz.
  4. Kek kalbını yağlayıp unlayıp (fazlasını silkin) harcı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170° fırında 45 dakika pişiriyoruz.
  5. İlk 35 dakika kapağı açmayın sonra kontrol edebilirsiniz (kalıba göre bıçak-kürdan).

Afiyetler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder