17 Ağustos 2020 Pazartesi

Tirit Tarifi

 

Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kuru yufka
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber

Tavuğu haşlamak için ;

  • 4 bardak su

    Tirit Tarifi Yapılışı

    1. Bütün tavuğu yıkayıp parçaladım iyice haşladım .
    2. Bir fincan yağ ilave edip kapattım .
    3. Haşlanmış tavuğun yarısını kullandım.
    4. Kuru yufkaları borcama parçalayarak koydum .
    5. Üstüne didiklenmiş tavukları yerleştirdim.
    6. Tavuğun suyu sıcak olacak şekilde yufkaların üstüne kepçeyle dökün.
    7. Arzuya göre karabiber ilave edip servise hazır, sıcak yenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder