Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim İçin Malzemeler
- 14 adet irice dolmalık biber
- 350 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç̧
- 3 adet iri domates (robotta püre halinde çekilmiş)
- Yarım çay bardağı zeytin yağ (70 ml)
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 iri diş ezilmiş sarımsak
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet kapya biberi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz (normal dolu olsun)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
- Yenibahar, kimyon, kırmızı toz biber
- 1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
Sosu ı̇çin
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı sıcak su
Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim Yapılışı
👉🏻 lokum gı̇bı̇ kıvamda 👌🏻 etlı̇ dolma severler bu tarifimi mutlaka kaydetsin diyorum hanımlar😋Benı̇m tarı̇fı̇mle mutlaka deneyin💯Dı̇rek fırında pı̇şen dolma tarı̇flerı̇nı̇ sevmı̇yorum ben,, çünkü ı̇çlerı̇nde mutlaka dı̇ri kalıyor🙊😂 yumşacık olmuyor😉bu tarı̇fı̇mle dolma sevmeyen varsa onlar bı̇le hayran olacak dı̇yı̇p😁 tüm detayları ile aşamalara geçiyorum🎈.
- Soğan, maydanoz, domates, ayrı ayrı mutfak robotunda küçükçe kıyılır ve karıştırma kabına alınır.
- Pirinç ılık suyla bolca yıkanıp süzülür.
- Kapya biberi minikçe doğranır, tüm malzeme karıştırma kabında birleştirilip yoğurulur.
- Dolmalık biberlerin ağız kısımları bıçakla kesilip yıkanır.
- İçlerine doma harcından kaşıkla doldurulur( biberlerin ağız kısımlarından bir parmak boşluk bırakılarak doldurunuz) üzerlerine domates dilimleri ile kapak yapılır.
- Sosu hazırlanır düdüklü yada tencereye dizilmiş dolmalar üzerine sosu dökülür.
- ( ben düdüklüde pişiriyorum amc marka düdüklü tencere kullananlar için süre veriyorum, dolmamı 7 dakika pişirdim ve ocağı kapattım, düdüklüyü yarım saat sonra açtım lokum gibi olmuştu ve çıkarıp borcama dizdim).
- Dolmalar güzelce yumuşayana dek pişirilir. Herkes kendi kullandığı pişirme gerecine göre süresini ayarlasın.
- Pişip hazır olan dolmalar dikdörtgen büyük boy borcama dizilir.
- Tencere içinde kalan dolma suyundan 3-4 kepçe borcama taban kısmına dökülür .
- Dolmalar üzerine kaşıkla zeytinyağ gezdirilir ve önceden ısınmış alt üst ayar 215° fırının orta rafında üzerleri kızarana dek pişirilip servis edilir. Not: ben dolmalarımı 2 ayrı düdüklü tencereye dizip aynı anda pişirdim çünkü hepsi birden tek kaba sığmıyorlar,, sosunu da 2 kez hazırlayıp kullandım tencereler için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder