Peynirli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 250 gram künefe peyniri (tamamen tuzsuz peynir) (ya da tuzsuz antep peyniri)
Üzeri için,
- Toz fıstık veya ceviz
- Tarçın
Peynirli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Su ve şeker bir kaba konur ve şekerin erimesi için ara ara karıştırılır.
- Peynir küçük küp olarak doğranır.
- Tencereye tereyağ ve irmik konulur.
- İrmiğin rengi dönene dek sürekli karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
- Şekerli su tencereye eklenir ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
- Suyunu çekmeye yakın doğranmış peynir eklenir ve suyunu çekene dek karıştırılır.
- Kaselere konularak üzeri tercihe göre toz fıstık veya ceviz ve tarçın ile süslenir.
- Sıcak olarak servis edilir.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder