2 Ağustos 2020 Pazar

Peynirli İrmik Helvası Tarifi

Peynirli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 250 gram künefe peyniri (tamamen tuzsuz peynir) (ya da tuzsuz antep peyniri)
Üzeri için,
  • Toz fıstık veya ceviz
  • Tarçın

Peynirli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şeker bir kaba konur ve şekerin erimesi için ara ara karıştırılır.
  2.  Peynir küçük küp olarak doğranır.
  3. Tencereye tereyağ ve irmik konulur.
  4. İrmiğin rengi dönene dek sürekli karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  5.  Şekerli su tencereye eklenir ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
  6.  Suyunu çekmeye yakın doğranmış peynir eklenir ve suyunu çekene dek karıştırılır.
  7. Kaselere konularak üzeri tercihe göre toz fıstık veya ceviz ve tarçın ile süslenir.
  8. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder