Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg domates
- 500 gram patlıcan
- 500 gram kapya biber
- 300 gram havuç
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu(tuzunu siz ayarlayın)
- 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
- İstenirse kırmızı pul biber
Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi Yapılışı
- Domatesler yıkanıp üstleri kesilecek.
- Birkaç parçaya bölüp çukur bir tencereye konulacak. Pişirilecek.
- Patlıcanlar birkaç yerinden delinecek kapya biberlerle birlikte pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine konulacak ve 200 derecelik fırında közlenecek.
- Havuçlar soyulup suyla haşlayacak.
- Sarımsaklar soyulacak.
- Pişmeye yakın olan domatesleri blendrla pürüzsüz hale getirilecek.
- Közlenen patlıcan ve biberler kabukları soyulup küçük küçük kesilecek.
- Pişen havuçlar blendrla ezilecek.
- Başka bir tencereye yağ konulacak, sarımsaklar minik kesilip ilave edilecek.
- Üzerine kesilen patlıcan biber ve havuç eklenecek.
- Domateslerde blendrla ezilip patlıcanlara eklenecek.
- Blendrla ezilip koyu bir sos olacak.
- İçine tuz ve baharatlar eklenecek bir kaç taşım kaynayınca.
- Yıkanmış kurulanmış kavanozlara konulacak.
- Not:kavanoz kapakları kaynatılacak.
- Kapaklar hızlı ve sıkı bir şekilde bezle sıkılacak.
- Ters çevrilecek.
- Soğuyana kadar öyle bırakılacak.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder