23 Ağustos 2020 Pazar

Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi

Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 500 gram patlıcan
  • 500 gram kapya biber
  • 300 gram havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu(tuzunu siz ayarlayın)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • İstenirse kırmızı pul biber

Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler yıkanıp üstleri kesilecek.
  2. Birkaç parçaya bölüp çukur bir tencereye konulacak. Pişirilecek.
  3. Patlıcanlar birkaç yerinden delinecek kapya biberlerle birlikte pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine konulacak ve 200 derecelik fırında közlenecek.
  4. Havuçlar soyulup suyla haşlayacak.
  5. Sarımsaklar soyulacak.
  6. Pişmeye yakın olan domatesleri blendrla pürüzsüz hale getirilecek.
  7. Közlenen patlıcan ve biberler kabukları soyulup küçük küçük kesilecek.
  8. Pişen havuçlar blendrla ezilecek.
  9. Başka bir tencereye yağ konulacak, sarımsaklar minik kesilip ilave edilecek.
  10. Üzerine kesilen patlıcan biber ve havuç eklenecek.
  11. Domateslerde blendrla ezilip patlıcanlara eklenecek.
  12. Blendrla ezilip koyu bir sos olacak.
  13. İçine tuz ve baharatlar eklenecek bir kaç taşım kaynayınca.
  14. Yıkanmış kurulanmış kavanozlara konulacak.
  15. Not:kavanoz kapakları kaynatılacak.
  16. Kapaklar hızlı ve sıkı bir şekilde bezle sıkılacak.
  17. Ters çevrilecek.
  18. Soğuyana kadar öyle bırakılacak.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder