Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı u
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip bir kaç dakika daha kaynatalım.
- Daha sonra tereyağı ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar çırpın.
- Yumurta ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin hindistan cevizi irmik ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin daha sonra vanilyalı ekleyin. Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Önce süte daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın son olarak cevizi üstüne batırın.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün soğumana kadar bekleyin.Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder