Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi
Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker (meyve olduğu için biraz azalttım ancak belirgin olsun isterseniz 1 su bardağı olabilir)
- 125 gram margarin veya tereyağ eritilmiş ılık olarak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet şeftali (soyulmuş küp küp doğranmış olarak)
- 4 adet kayısı (doğranmış şekilde )
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 5 su bardağı un (ölçü değişebilir kontrollü ekleyelim ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor)
Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ,sıvı yağ ve şekeri karıştıralım .
- Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Bir bardak unu dökelim karıştırmadan üzerine kabartma tozu ve vanilini atalım karıştıralım.
- Diğer tarafta tel süzgeç içerisine meyveleri ve cevizi koyalım .
- Hamur harcının üzerinde ikinci bardak unu döküp eleyerek hem meyveleri unlamış olalım .
- Hem de ikinci bardak unu meyveler ile birlikte harca dökmüş olalım.
- Kalan unu da kontrollü bir şekilde harca karıştırıp istediğimiz hamuru elde edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yuvarlak şekiller vererek önceden ısıtılmış 180derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. (15-20 dk arası).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder