26 Ağustos 2020 Çarşamba

Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi

Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker (meyve olduğu için biraz azalttım ancak belirgin olsun isterseniz 1 su bardağı olabilir)
  • 125 gram margarin veya tereyağ eritilmiş ılık olarak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet şeftali (soyulmuş küp küp doğranmış olarak)
  • 4 adet kayısı (doğranmış şekilde )
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 5 su bardağı un (ölçü değişebilir kontrollü ekleyelim ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor)

Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ,sıvı yağ ve şekeri karıştıralım .
  2. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Bir bardak unu dökelim karıştırmadan üzerine kabartma tozu ve vanilini atalım karıştıralım.
  4. Diğer tarafta tel süzgeç içerisine meyveleri ve cevizi koyalım .
  5. Hamur harcının üzerinde ikinci bardak unu döküp eleyerek hem meyveleri unlamış olalım .
  6. Hem de ikinci bardak unu meyveler ile birlikte harca dökmüş olalım.
  7. Kalan unu da kontrollü bir şekilde harca karıştırıp istediğimiz hamuru elde edelim.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yuvarlak şekiller vererek önceden ısıtılmış 180derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. (15-20 dk arası).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder