26 Ağustos 2020 Çarşamba

Tavuk Kalmar Tarifi

Tavuk Kalmar Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram julian doğranmış tavuk göğsü
  • 1 adet sade maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kontrollü ekleyiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı nana
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Kalmar Tarifi Yapılışı

  1. Malzeme listesinde ki bütün baharatları maden suyuyla karıştırınız.
  2. Sarımsağı da rendeleyip hazırladığınız bu sosa tavukları karıştırını.
  3. 1- 2 saat dolapta dinlenmesi tercihimdir ama zamanınız yoksa da sorun değil.
  4. Bol sıvı yağı kızartma tavanıza alın ve tek tek ister yuvarlak ister uzun olacak şekilde kızgın yağa soslu tavukları yerleştirin.
  5. Alt üst kızarınca tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder