Tavuk Kalmar Tarifi
Tavuk Kalmar Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram julian doğranmış tavuk göğsü
- 1 adet sade maden suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz (kontrollü ekleyiniz)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı nana
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk Kalmar Tarifi Yapılışı
- Malzeme listesinde ki bütün baharatları maden suyuyla karıştırınız.
- Sarımsağı da rendeleyip hazırladığınız bu sosa tavukları karıştırını.
- 1- 2 saat dolapta dinlenmesi tercihimdir ama zamanınız yoksa da sorun değil.
- Bol sıvı yağı kızartma tavanıza alın ve tek tek ister yuvarlak ister uzun olacak şekilde kızgın yağa soslu tavukları yerleştirin.
- Alt üst kızarınca tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder