Milföylü Yufkalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet çiftli milföy hamuru
- 4 adet yufka
- 300 gram lor peyniri
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
- Susam
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı
- Böreğinizi yapacağınız fırın kabına biraz sıvı yağ sürüp peçete ile fazlasını alın.
- Üzerine 1 adet yufkayı bütün olarak serin. Kalan yufkaları elinizle avuç kadar parçalara ayırın.
- Bir karıştırma kabında yağ ve yumurtayı alıp çırpın.
- Daha sonra üzerine yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırın.
- Parçaladığınız yufkaları 1 kat serin ve maden sulu sostan fırça yardımıyla sürün. ‘adet parçaladığınız yufka bitene kadar işlemi tekrarlayın.
- Daha sonra lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozdan yapılmış ara katın tamamını döküp eşit olarak yaydırın.
- Kalan yufkaları da aralarını soslayarak devam edin. Milföyleri böreğin en üstüne düzgün şekilde dizin.
- Keskin bir bıçak ile böreğinizi dilimleyin. Maden sulu sosu kalanını böreğin üzerine sürün.
- Yaklaşık 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dolaptan çıkarttığınız böreğe susam veya arzuya göre çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföyler kabarıp kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Pişirme süresi böreğinizin boyutuna göre uzayıp kısalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder