25 Ağustos 2020 Salı

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet çiftli milföy hamuru
  • 4 adet yufka
  • 300 gram lor peyniri
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
  • Susam

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı


  1. Böreğinizi yapacağınız fırın kabına biraz sıvı yağ sürüp peçete ile fazlasını alın.
  2. Üzerine 1 adet yufkayı bütün olarak serin. Kalan yufkaları elinizle avuç kadar parçalara ayırın.
  3. Bir karıştırma kabında yağ ve yumurtayı alıp çırpın.
  4. Daha sonra üzerine yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırın.
  5. Parçaladığınız yufkaları 1 kat serin ve maden sulu sostan fırça yardımıyla sürün. ‘adet parçaladığınız yufka bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  6. Daha sonra lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozdan yapılmış ara katın tamamını döküp eşit olarak yaydırın.
  7. Kalan yufkaları da aralarını soslayarak devam edin. Milföyleri böreğin en üstüne düzgün şekilde dizin.
  8. Keskin bir bıçak ile böreğinizi dilimleyin. Maden sulu sosu kalanını böreğin üzerine sürün.
  9. Yaklaşık 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  10. Dolaptan çıkarttığınız böreğe susam veya arzuya göre çörek otu serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföyler kabarıp kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  12. Pişirme süresi böreğinizin boyutuna göre uzayıp kısalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder