Şam Sarması Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı pudra şekeri - 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon
Şam Sarması Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizi hazırlayalım soğusun daha sonra bütün malzemelerimizi karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 8 eş parçaya bölelim istediğimiz uzunlukta ve incelikte keselim yağladığımız borcama aralıklı olarak koyalım .
- Üzerlerini yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim sıcak tatlı ya soğuk şerbet dökelim.
- Biraz soğuduktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder