25 Ağustos 2020 Salı

Şam Sarması Tatlısı Tarifi

Şam Sarması Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
    1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon

Şam Sarması Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım soğusun daha sonra bütün malzemelerimizi karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzu 8 eş parçaya bölelim istediğimiz uzunlukta ve incelikte keselim yağladığımız borcama aralıklı olarak koyalım .
  3. Üzerlerini yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim sıcak tatlı ya soğuk şerbet dökelim.
  4. Biraz soğuduktan sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder