Nefis Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta ( sarılar üzerine beyazlar hamurun içine)
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- Tereyağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş
Nefis Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı
- İki su bardağı süt hafif ısıtılır.
- Şeker ve maya kabın içine alınıp üzerine süt eklenir ve karıştırılır.
- Böylece 10 dk mayanın kabarması beklenir.
- Kabaran mayanın içine yağ yumurta beyazları eklenip karıştırılır.
- Kontrollü bir şekilde bir bardak un ve tuz eklenip karıştırılır.
- İkinci bardakta eklenip karıştırılır 3. Bardaktan sonra elle yoğrulmaya başlanır.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- 40 dk hamurun mayalanması beklenir.
- Mayası gelen hamur havası alınıp ceviz büyüklüğünde 20 beze yapılır.
- Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı koyulup avuç içi kadar açılıp rulo şekil verilir ve iki rulo birbirine dolanır.
- Bütün bezelere aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam ve haşhaş serpilip tepside yaklaşık 30 dk mayalandırılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de pişirilir. Çabuk pişiyor kontrollü pişirin.
- Yumuşaklığına inanamayacaksınız arkadaslar kesinlikle tavsiye ediyorum. Deneyeceklere afiyet olsun 😊😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder