22 Ağustos 2020 Cumartesi

Nefis Tereyağlı Açma Tarifi

 

Nefis Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta ( sarılar üzerine beyazlar hamurun içine)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • Tereyağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Haşhaş

Nefis Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı

  1. İki su bardağı süt hafif ısıtılır.
  2. Şeker ve maya kabın içine alınıp üzerine süt eklenir ve karıştırılır.
  3. Böylece 10 dk mayanın kabarması beklenir.
  4. Kabaran mayanın içine yağ yumurta beyazları eklenip karıştırılır.
  5. Kontrollü bir şekilde bir bardak un ve tuz eklenip karıştırılır.
  6. İkinci bardakta eklenip karıştırılır 3. Bardaktan sonra elle yoğrulmaya başlanır.
  7. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  8. 40 dk hamurun mayalanması beklenir.
  9. Mayası gelen hamur havası alınıp ceviz büyüklüğünde 20 beze yapılır.
  10. Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı koyulup avuç içi kadar açılıp rulo şekil verilir ve iki rulo birbirine dolanır.
  11. Bütün bezelere aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  12. Susam ve haşhaş serpilip tepside yaklaşık 30 dk mayalandırılır.
  13. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de pişirilir. Çabuk pişiyor kontrollü pişirin.
  14. Yumuşaklığına inanamayacaksınız arkadaslar kesinlikle tavsiye ediyorum. Deneyeceklere afiyet olsun 😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder