Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350-500 gram barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı salça
- 1 domates
- 1 adet patates
- 1 küp şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye alınır ve kara suyunun çıkması için 5 dk kadar haşlanır.
- Daha sonra barbunyalar süzülür.
- Aynı tencereye sıvı yağ alınır ve küçük küpler halinde doğranan havuçlar eklenip kavrulur.
- Ardından küp küp doğranan soğan ve sarımsak eklenir kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir ve kavrulma işlemine devam edilir.
- Üzerlerine küp küp doğranan domates koyulur kavrulur.
- Süzülmüş olanlar barbunyalar eklenir. 2-3 dk kadar bu şekilde harmanlanır.
- Üzerlerini geçecek kadar sıcak şu konulup pişmeye bırakılır.
- Pişmeye yakın olan barbunyaların üzerine küp küp doğranan patatesler eklenir.
- Şeker ve tuz eklenerek pişmeye bırakılılır.
- Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder