22 Ağustos 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 350-500 gram barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı salça
  • 1 domates
  • 1 adet patates
  • 1 küp şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye alınır ve kara suyunun çıkması için 5 dk kadar haşlanır.
  2. Daha sonra barbunyalar süzülür.
  3. Aynı tencereye sıvı yağ alınır ve küçük küpler halinde doğranan havuçlar eklenip kavrulur.
  4. Ardından küp küp doğranan soğan ve sarımsak eklenir kavrulur.
  5. Daha sonra salça eklenir ve kavrulma işlemine devam edilir.
  6. Üzerlerine küp küp doğranan domates koyulur kavrulur.
  7. Süzülmüş olanlar barbunyalar eklenir. 2-3 dk kadar bu şekilde harmanlanır.
  8. Üzerlerini geçecek kadar sıcak şu konulup pişmeye bırakılır.
  9. Pişmeye yakın olan barbunyaların üzerine küp küp doğranan patatesler eklenir.
  10. Şeker ve tuz eklenerek pişmeye bırakılılır.
  11. Soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder