Patatesli Mantı (Hingel) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 3 patates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı biber
Üzeri için;
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
- Kırmızı biber
Patatesli Mantı (Hingel) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için unu bir kaba eliyoruz.
- Yumurtayı koyup karıştırıyoruz.
- Ardından tuz ve ılık suyu yavaş yavaş dökerek hamuru iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri soyup dilimleyip haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlandıktan sonra süzüp iyice eziyoruz.
- Bir tava veya tencereye yağ ile küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine haşlanmış patatesi karabiber kırmızı biber ve kimyonu koyup iyice karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açıp bardak yardımı ile yuvarlak kesiyoruz.
- İçine patateslerimizi koyup d şeklinde birleştiriyoruz.
- Kaynayan suya yavaşca atıp pişmesini bekliyoruz ki pişince zaten yukarı çıkıyor ve çok çabuk pişiyor ocakta bırakıp ayrılmayın lütfen.
- Piştikten sonra süzüyoruz soğuyunca sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz. En üzerine de kırmızı biberle ısıttığımız yağımı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder