24 Ağustos 2020 Pazartesi

Patatesli Mantı (Hingel) Tarifi

Patatesli Mantı (Hingel) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
  • 3 patates
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
Üzeri için;
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı biber

Patatesli Mantı (Hingel) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için unu bir kaba eliyoruz.
  2. Yumurtayı koyup karıştırıyoruz.
  3. Ardından tuz ve ılık suyu yavaş yavaş dökerek hamuru iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Patatesleri soyup dilimleyip haşlamaya bırakıyoruz.
  5. Haşlandıktan sonra süzüp iyice eziyoruz.
  6. Bir tava veya tencereye yağ ile küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  7. Üzerine haşlanmış patatesi karabiber kırmızı biber ve kimyonu koyup iyice karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  8. Hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açıp bardak yardımı ile yuvarlak kesiyoruz.
  9. İçine patateslerimizi koyup d şeklinde birleştiriyoruz.
  10. Kaynayan suya yavaşca atıp pişmesini bekliyoruz ki pişince zaten yukarı çıkıyor ve çok çabuk pişiyor ocakta bırakıp ayrılmayın lütfen.
  11. Piştikten sonra süzüyoruz soğuyunca sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz. En üzerine de kırmızı biberle ısıttığımız yağımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder