24 Ağustos 2020 Pazartesi

Vişneli Brownie Tarifi

Vişneli Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 140 gram sütlü ya da bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne (Dondurucudan kullandım)
  • İsteğe bağlı fındık, ceviz, damla çikolata (Ben sadece vişne kullandım)

Vişneli Brownie Tarifi Yapılışı

  1. Çikolata ve tereyağını tencereye alıp homojen bir kıvam alana kadar kısık ateşte pişirelim.
  2. Çikolatamızı soğumaya bırakalım.
  3. Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpalım.
  4. Üzerine soğumuş çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  5. Unu ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpalım.
  6. En son vişnenin 1/3 ünü ekleyip spatula ile karıştıralım.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz küçük kare borcama hamuru dökelim.
  8. Üzerine kalan vişneleri dizelim.
  9. 180 derecede 30-35 dk pişirelim.Not: bu tarif elif şimşek’in tarifidir.Buradan kendisine teşekkür ediyorum 💐😊Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder