20 Ağustos 2020 Perşembe

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan(Rendelenecek)
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber

Diğer Malzemeler;

  • 3 adet patlıcan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 5 adet sarımsak

Sosu İçin;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, pulbiber

Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi bir güzel 15 dakika yoğuruyoruz.
  2. Daha sonrada patlıcanları halka halka doğruyoruz ve tuzlu suda biraz bekletip yıkıyoruz.
  3. Bir tepsiye patlıcan köfte şeklinde diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra orta boşluğa biber, domates, soğan, sarımsakları koyuyoruz.
  4. Üzerine de sosunu ilave ediyoruz (Salçalı su) Önceden ısıtılmış fırının en altına sürüyoruz. Tabi önce tepsinin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile örtüyoruz. Öyle fırına sürüyoruz.
  5. Yarım saat öyle piştikten sonra yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun çok hafif ve güzel bir yemek oluyor. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder