Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan(Rendelenecek)
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber
Diğer Malzemeler;
- 3 adet patlıcan
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 3 adet kuru soğan
- 5 adet sarımsak
Sosu İçin;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Tuz, pulbiber
Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftemizi bir güzel 15 dakika yoğuruyoruz.
- Daha sonrada patlıcanları halka halka doğruyoruz ve tuzlu suda biraz bekletip yıkıyoruz.
- Bir tepsiye patlıcan köfte şeklinde diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra orta boşluğa biber, domates, soğan, sarımsakları koyuyoruz.
- Üzerine de sosunu ilave ediyoruz (Salçalı su) Önceden ısıtılmış fırının en altına sürüyoruz. Tabi önce tepsinin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile örtüyoruz. Öyle fırına sürüyoruz.
- Yarım saat öyle piştikten sonra yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun çok hafif ve güzel bir yemek oluyor. 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder