Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kızilcık
- 2 buçuk su bardağı toz şeker(Klasik su bardağı)
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi Yapılışı
- Kızılcıkların ince saplarını temizleyerek yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz.
- 30 dakika normal ateşte pişiriyoruz. Yumuşayan kızılcıklarımızı ince delikli süzgecimize döküyoruz ve çekirdeklerinden ayrılana kadar ovalıyoruz.
- Süzgeçten geçirdiğimiz kızılcıklara toz şekerimizi katip 10 dakika kaynatıyoruz. Üzerinde köpürmeler olacaktır bir kaşık yardımıyla bu köpürcükleri alıyoruz.
- Bir püf noktası :) eğer marmelatın ve reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama bittikten sonra bu köpükleri kaşığınız yardımıyla toplamak gerekir.
- Daha sonra limon suyunu ekliyoruz eksi meyve olduğu için ben bir kaç damla limon suyu kullandım. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor isterseniz marmelat olarak kullanın isterseniz bir su bardağına iki çorba kaşığı kızılcık marmelatını katarak sulandırın ve kızılcık şurubu olarak tüketin afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder