Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade kremşanti
- 1 paket petibör bisküvi
Islatmak için ;
- 1 su bardağı süt
Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 125 gram margarini eritelim.
- 1 su bardağı unumuzu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım .
- 5 dk falan sonra 1 litre sütümüzü ve şekerimizi ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım 10 dk falan sürüyor bu işlem .
- Ocaktan alıp 5 dk soğumaya bırakalım ,siz karıştırarakta soğutabilirsiniz .
- Sonra 1 paket sade kremşanti ve vanilyamızı ekleyerek karıştıralım.
- Yuvarlak borcam kullandım ben sırayla petibör dizelim .
- Kaşık ile sütü petibörleri ıslatalım .
- Muhallebimizi göz kararı eşit bir şekilde petibörlerin üzerine dökelim.
- 2. kat için tekrar petibör dizip ıslatıp üzerine muhallebi eşit şekilde toplam 3 üç kat içinde aynı işlemi yapalım, toplam 3 kat olacak .
- En son olarakta üzerine fındık veya ceviz robottan çekip üzerine serpelim.
- Dolapta 3 saat dillendirdikten sonra servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder