23 Ağustos 2020 Pazar

Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi

Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 paket petibör bisküvi
Islatmak için ;
  • 1 su bardağı süt

Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 125 gram margarini eritelim.
  2. 1 su bardağı unumuzu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım .
  3. 5 dk falan sonra 1 litre sütümüzü ve şekerimizi ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım 10 dk falan sürüyor bu işlem .
  4. Ocaktan alıp 5 dk soğumaya bırakalım ,siz karıştırarakta soğutabilirsiniz .
  5. Sonra 1 paket sade kremşanti ve vanilyamızı ekleyerek karıştıralım.
  6. Yuvarlak borcam kullandım ben sırayla petibör dizelim .
  7. Kaşık ile sütü petibörleri ıslatalım .
  8. Muhallebimizi göz kararı eşit bir şekilde petibörlerin üzerine dökelim.
  9. 2. kat için tekrar petibör dizip ıslatıp üzerine muhallebi eşit şekilde toplam 3 üç kat içinde aynı işlemi yapalım, toplam 3 kat olacak .
  10. En son olarakta üzerine fındık veya ceviz robottan çekip üzerine serpelim.
  11. Dolapta 3 saat dillendirdikten sonra servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder