Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi (sade cevizde kullanabilirsiniz sade Hindistan cevizi de ben karışık kullanmak istedim)
Sosu için ;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Çeyrek su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su çeyrek limon
Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz (10 dk yeterli olacak).
- Yufkamızı açıp eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı yağımızı fırçayla sürüyoruz ceviz ve Hindistan cevizini karıştırıp gezdiriyoruz elimi ile perde şeklinde toplayarak yağlanmamış fırın tepsisine diziyoruz.
- Yufkalar bitesiye bu şekil tepsiye dolduruyoruz 190 derece önceden ısınmış fırında 20 dk ön pişirme yapıyoruz .
- Sosumuz için uygun bir gapta yumurtayı iyice çırpıyoruz süt ve yağı da koyup karıştırıyoruz .
- İrmik ,vanilya, karartma tozunu da ilave edip limonu da rendeleyip iyi karıştırıyoruz .
- Fırından çıkan tatlımızın üstüne eşit bir şekilde gezdiriyoruz tekrar fırına verip yarım saat pişiriyoruz (altı ve üstü nar gibi kızarsın).
- Çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı afif gidince soğuk şerbetimizi döküyoruz .
Soğuyunca servise hazırdır❤Afiyet olsun⚘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder