2 Ağustos 2020 Pazar

Pileli Perde Tatlısı Tarifi

Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (sade cevizde kullanabilirsiniz sade Hindistan cevizi de ben karışık kullanmak istedim)
Sosu için ;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su çeyrek limon

Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz (10 dk yeterli olacak).
  2. Yufkamızı açıp eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı yağımızı fırçayla sürüyoruz ceviz ve Hindistan cevizini karıştırıp gezdiriyoruz elimi ile perde şeklinde toplayarak yağlanmamış fırın tepsisine diziyoruz.
  3. Yufkalar bitesiye bu şekil tepsiye dolduruyoruz 190 derece önceden ısınmış fırında 20 dk ön pişirme yapıyoruz .
  4. Sosumuz için uygun bir gapta yumurtayı iyice çırpıyoruz süt ve yağı da koyup karıştırıyoruz .
  5. İrmik ,vanilya,  karartma tozunu da ilave edip limonu da rendeleyip iyi karıştırıyoruz .
  6. Fırından çıkan tatlımızın üstüne eşit bir şekilde gezdiriyoruz tekrar fırına verip yarım saat pişiriyoruz (altı ve üstü nar gibi kızarsın).
  7. Çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı afif gidince soğuk şerbetimizi döküyoruz .
Soğuyunca servise hazırdır❤Afiyet olsun⚘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder