22 Ağustos 2020 Cumartesi

Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi

Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Un
  • 2, 5 Bardak Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket Kabartma tozu

Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. Kullanacağımız kadar unu yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine tuz ve kabartma tozunu serpelim.
  3. Kontrollü şekilde su ekleyerek yoğuralım.
  4. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hazır demektir. Çok sert olmamalı.
  5. Hamuru bezelere ayıralım. (benim 8 bezen oldu).
  6. Bezeleri 1-2 milim kalınlığında açalım.
  7. Yağsız tavada 2 tarafını da kızartalım.
  8. Hamurun kalınlığından endişe etmeyin. Biraz kalın olursa bazlama, ince olursa yufka ekmek olur. Yaptıkça alışırsınız. 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder