Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi
Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg Un
- 2, 5 Bardak Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket Kabartma tozu
Pratik Ekmek (Bazlama)(Yufka ekmek) Tarifi Yapılışı
- Kullanacağımız kadar unu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine tuz ve kabartma tozunu serpelim.
- Kontrollü şekilde su ekleyerek yoğuralım.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hazır demektir. Çok sert olmamalı.
- Hamuru bezelere ayıralım. (benim 8 bezen oldu).
- Bezeleri 1-2 milim kalınlığında açalım.
- Yağsız tavada 2 tarafını da kızartalım.
- Hamurun kalınlığından endişe etmeyin. Biraz kalın olursa bazlama, ince olursa yufka ekmek olur. Yaptıkça alışırsınız. 🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder