22 Ağustos 2020 Cumartesi

Güveç Yemeği Tarifi

Güveç Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yarım yağlı dana eti
  • 2 baş sarımsak soyulmuş
  • 5 yeşil biber
  • 2 patlıcan
  • Bir tutam yeşil fasulye
  • 1 patates (isteğe bağlı)
  • 2 domates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber ,pul biber

Güveç Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Eti kuşbaşı doğrayıp tüm sebzeleri doğrayıp güvecimize alıyoruz.
  2. Ardından baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Sos malzemelerimizi karıştırıyoruz .
  4. Salça, sıvı yağ ve su üzerine döküyoruz .
  5. Ağzını iyice sarıyoruz.
  6. 200 derece su dolu tepsimize güveci koyup ortalama iki saat pişiriyoruz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder