Güveç Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yarım yağlı dana eti
- 2 baş sarımsak soyulmuş
- 5 yeşil biber
- 2 patlıcan
- Bir tutam yeşil fasulye
- 1 patates (isteğe bağlı)
- 2 domates
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber ,pul biber
Güveç Yemeği Tarifi Yapılışı
- Eti kuşbaşı doğrayıp tüm sebzeleri doğrayıp güvecimize alıyoruz.
- Ardından baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sos malzemelerimizi karıştırıyoruz .
- Salça, sıvı yağ ve su üzerine döküyoruz .
- Ağzını iyice sarıyoruz.
- 200 derece su dolu tepsimize güveci koyup ortalama iki saat pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder