üreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana eti
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
Püresi için;
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Rendelenmiş kasar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı
- Kızdırılan tencereye kuşbaşı doğranmış eti alarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim. (ben malum kurbandayız, kalan et ile yaptım).
- O pişerken iri küpler halinde patatesleri doğrayalım.
- Tencereye alarak üzerini gecicek kadar su ve bi miktar tuz dökerek haşlamaya bırakalım.
- Suyunu çeken ete biber ve soğanı ekleyip kavuralım.
- Onlarda olunca kup doğranan domatesi ve baharatları ilave edip özleşene kadar pişirelim.
- Haslanan patatesi püre haline getirmek için önce fazla suyunu süzelim.
- Ardından tereyağ rendelenen kasar peyniri ve tuz karabiberi ekleyip blenderden geçirelim.
- Servis tabağına önce püreyi sonra et sotemizi alalım.
- Sıcak sıcak yemeye dikkat edin ki çatalı daldırdığınız da ki o kaşar peyniri sünmesini kaçırmayın derim😉.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder