5 Ağustos 2020 Çarşamba

Püreli Et Sote Tarifi

üreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon

Püresi için;

  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Rendelenmiş kasar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

    Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Kızdırılan tencereye kuşbaşı doğranmış eti alarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim. (ben malum kurbandayız, kalan et ile yaptım).
    2. O pişerken iri küpler halinde patatesleri doğrayalım.
    3. Tencereye alarak üzerini gecicek kadar su ve bi miktar tuz dökerek haşlamaya bırakalım.
    4. Suyunu çeken ete biber ve soğanı ekleyip kavuralım.
    5. Onlarda olunca kup doğranan domatesi ve baharatları ilave edip özleşene kadar pişirelim.
    6. Haslanan patatesi püre haline getirmek için önce fazla suyunu süzelim.
    7. Ardından tereyağ rendelenen kasar peyniri ve tuz karabiberi ekleyip blenderden geçirelim.
    8. Servis tabağına önce püreyi sonra et sotemizi alalım.
    9. Sıcak sıcak yemeye dikkat edin ki çatalı daldırdığınız da ki o kaşar peyniri sünmesini kaçırmayın derim😉.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder