25 Ağustos 2020 Salı

Sade Et Kavurması Tarifi

Sade Et Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuşbaşı doğranmış et
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sade Et Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi ocağımızın büyük gözünde, kısık ateşte, ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakalım.
  2. Suyunu salacaktır, karıştıralım. Pişmesi için tekrar ağzını kapatıp bırakalım.
  3. Suyunu çektikten sonra suyumuzu ilave edelim. Yine bırakalım.
  4. Suyu bitmeye yakın tuz serpelim, biraz sıvı yağ dökelim.
  5. Karıştıralım ve kavrulmaya bırakalım. Ara ara kontrollü karıştıralım.
Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder