3 Ağustos 2020 Pazartesi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 orta boy havuç
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağına yakın kaynar su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları küçük doğrayıp sıvı yağla tencereye alarak bir dakika kavuruyoruz.
  2. Şehriyeyi ilave edip kısık ateşte şehriyenin rengi hafif dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Bezelye ve mısırı ekleyip bir dakika kavurarak küçük doğranmış biberleri ilave ediyoruz.
  4. Bir iki tur karıştırıp tereyağ ekleyerek eriyene kadar kavurup suyunu ve baharatlarını ilave ediyoruz.
  5. Kaynara çıkan pilavımızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Tamamen suyunu çektikten sonra altını kapatıp bir sofra bezine sararak dinlendiriyoruz.
  7. Pilavımızı sıcak servis ediyoruz. 🍚🌽🌶🥕 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Sebzelerin de verdiği lezzetle nefis bir pilav.👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder