Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 orta boy havuç
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağına yakın kaynar su
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Havuçları küçük doğrayıp sıvı yağla tencereye alarak bir dakika kavuruyoruz.
- Şehriyeyi ilave edip kısık ateşte şehriyenin rengi hafif dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Bezelye ve mısırı ekleyip bir dakika kavurarak küçük doğranmış biberleri ilave ediyoruz.
- Bir iki tur karıştırıp tereyağ ekleyerek eriyene kadar kavurup suyunu ve baharatlarını ilave ediyoruz.
- Kaynara çıkan pilavımızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tamamen suyunu çektikten sonra altını kapatıp bir sofra bezine sararak dinlendiriyoruz.
- Pilavımızı sıcak servis ediyoruz. 🍚🌽🌶🥕 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Sebzelerin de verdiği lezzetle nefis bir pilav.👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder