8 Ağustos 2020 Cumartesi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 kase bulgur
  • 3 çay kaşığı dolusu tuz
  • Sıcak su
  • Zeytinyağı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağımız ısınsın. Soğanı pembeleştirelim. Biberi ekleyip kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Bulguru dökelim. Bir iki karıştıralım.
  3. Sıcak suyu birden dökmeyin yarısını bi dökelim. Bi iki kaynama gelsin.
  4. Geri kalan suyu da ekleyelim. Tuzunu ekleyelim.
  5. Harlı olarak bir iki kaynasın yüksek ateşte.
  6. Üstüne zeytinyağı gezdirin.
  7. Sonra kapağını kapatıp altını kısın. Delikleşince altını kapatın. Havlu kağıdı kapak altına koyun. Nemini alsın. Bi örtüye sarıyorum ben. Ne zaman yersen o zaman örtüsünü açıp. Tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Ve servise hazır. Afiyet olsun🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder