Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 kase bulgur
- 3 çay kaşığı dolusu tuz
- Sıcak su
- Zeytinyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yağımız ısınsın. Soğanı pembeleştirelim. Biberi ekleyip kavuralım.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Bulguru dökelim. Bir iki karıştıralım.
- Sıcak suyu birden dökmeyin yarısını bi dökelim. Bi iki kaynama gelsin.
- Geri kalan suyu da ekleyelim. Tuzunu ekleyelim.
- Harlı olarak bir iki kaynasın yüksek ateşte.
- Üstüne zeytinyağı gezdirin.
- Sonra kapağını kapatıp altını kısın. Delikleşince altını kapatın. Havlu kağıdı kapak altına koyun. Nemini alsın. Bi örtüye sarıyorum ben. Ne zaman yersen o zaman örtüsünü açıp. Tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Ve servise hazır. Afiyet olsun🙂
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder