Az Malzemeli, Bol Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı arpa şehriye (yıldız da olur)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 8-9 su bardağı kaynar su(bunun 2 su bardağı et ya da tavuk suyu olursa müthiş lezzetli oluyor)
- Tuz, bir fiske karabiber, nane (arzuya göre)
Az Malzemeli, Bol Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tencereye sıvı yağ konulur, şehriyeler 1-2 dk rengi hafif değişinceye kadar kavrulur.
- Ardından tereyağı ve salça eklenir, bir iki tur daha kavrulur.
- Sıcak su yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak eklenir, tavuk suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
- 10-15 dk da şehriyeler yumuşayınca tamamdır, tuz, karabiber ve nane eklenip 2 dk daha kaynatıp ocaktan alınır.
Miss gibi şehriye çorbamız hazır. Dileyenler içine küp küp doğranmış domates ve biber de ekleyebilir, bizim ev ahalisi sevmediği için koymuyorum. 🤗❤️.
Denemek isterseniz şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder