8 Ağustos 2020 Cumartesi

Az Malzemeli, Bol Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Az Malzemeli, Bol Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye (yıldız da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 8-9 su bardağı kaynar su(bunun 2 su bardağı et ya da tavuk suyu olursa müthiş lezzetli oluyor)
  • Tuz, bir fiske karabiber, nane (arzuya göre)

Az Malzemeli, Bol Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye sıvı yağ konulur, şehriyeler 1-2 dk rengi hafif değişinceye kadar kavrulur.
  2. Ardından tereyağı ve salça eklenir, bir iki tur daha kavrulur.
  3. Sıcak su yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak eklenir, tavuk suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
  4. 10-15 dk da şehriyeler yumuşayınca tamamdır, tuz, karabiber ve nane eklenip 2 dk daha kaynatıp ocaktan alınır.

Miss gibi şehriye çorbamız hazır. Dileyenler içine küp küp doğranmış domates ve biber de ekleyebilir, bizim ev ahalisi sevmediği için koymuyorum. 🤗❤️.

Denemek isterseniz şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder