23 Ağustos 2020 Pazar

Sebzeli Dana Antrikot Tarifi

Sebzeli Dana Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet büyük dilim dana antrikot
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 adet küçük patates
  • 2-3 adet havuç
  • 10 adet küçük mantar
  • 1 adet tatlı kırmızı biber
  • Biraz maydanoz

Sebzeli Dana Antrikot Tarifi Yapılışı


  1. Etleri kızgın tavada çok az sıvı yağ ile mühürleyin ve kenara alın. Ben etleri kızardıktan sonra tekrar iri parçalara böldüm.
  2. Aynı tavada tereyağını eritin ve küçük doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin.
  3. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  4. Et suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
  5. İçine etleri yerleştirin ve kısık ateşte etler yumuşayınca kadar (yaklaşık 45-60 dakika) ağzı kapalı kaynatın.
  6. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile iri parçalara kestiğiniz patates, havuç ve mantarları biraz kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  7. Sebzeleri soslu etin içerisine yerleştirin ve sebzeler yumuşayınca kadar pişirmeye devam edin (yaklaşık 30 dakika kadar).
  8. Son olarak jülyen doğranmış biberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip 5 dakika daha kapaksız kaynatın. Makarna veya pilav ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder