Sebzeli Dana Antrikot Tarifi
Sebzeli Dana Antrikot Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet büyük dilim dana antrikot
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-5 adet küçük patates
- 2-3 adet havuç
- 10 adet küçük mantar
- 1 adet tatlı kırmızı biber
- Biraz maydanoz
Sebzeli Dana Antrikot Tarifi Yapılışı
- Etleri kızgın tavada çok az sıvı yağ ile mühürleyin ve kenara alın. Ben etleri kızardıktan sonra tekrar iri parçalara böldüm.
- Aynı tavada tereyağını eritin ve küçük doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin.
- Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Et suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
- İçine etleri yerleştirin ve kısık ateşte etler yumuşayınca kadar (yaklaşık 45-60 dakika) ağzı kapalı kaynatın.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile iri parçalara kestiğiniz patates, havuç ve mantarları biraz kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Sebzeleri soslu etin içerisine yerleştirin ve sebzeler yumuşayınca kadar pişirmeye devam edin (yaklaşık 30 dakika kadar).
- Son olarak jülyen doğranmış biberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip 5 dakika daha kapaksız kaynatın. Makarna veya pilav ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder