23 Ağustos 2020 Pazar

Muhallebili Tart Tarifi

Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2/2, 5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
  • 1 paket vanilyalı puding( üzerindeki hazırlanışa göre)
Servis için;
  • Ben çilek tercih ettim siz dilerseniz muz ilede servis edebilirsiniz

Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtalarımızı bir kaba alalım güzelce köprüne dek çırpalım.
  2. Daha sonra şekeri ekleyelim. Ve şeker eriyene kadar yaklaşık 3-4 dakika daha çırpalım.
  3. Süt ve sıvı yağıda ekleyip biraz daha çırpalım.
  4. Not: eğer sıvı yağı ekleyince üste çıkmıyorsa o kıvam tam iyidir.
  5. Kontrollü olarak un ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
  6. Daha sonra kıvamı biraz daha kıvamı cıvıksa biraz daha un ekleyip ve kabartma tozunuda ekliyoruz //çok katı olmamakla beraber kıvamını ayarlayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180°’li fanlı fırında 20/25 dk pişirelim.
  8. Kekimiz pişerken bir yandan da pudingimizi üzerindeki hazırlanışa göre pişirelim.
  9. Soğumaya bırakalım.Ve soğuyan kekin üstüne ılıyan pudingi dökelim. Ve isteğe göre servis edelim.
Şimdiden deneycek herkese afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder