Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2/2, 5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 paket vanilyalı puding( üzerindeki hazırlanışa göre)
Servis için;
- Ben çilek tercih ettim siz dilerseniz muz ilede servis edebilirsiniz
Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurtalarımızı bir kaba alalım güzelce köprüne dek çırpalım.
- Daha sonra şekeri ekleyelim. Ve şeker eriyene kadar yaklaşık 3-4 dakika daha çırpalım.
- Süt ve sıvı yağıda ekleyip biraz daha çırpalım.
- Not: eğer sıvı yağı ekleyince üste çıkmıyorsa o kıvam tam iyidir.
- Kontrollü olarak un ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra kıvamı biraz daha kıvamı cıvıksa biraz daha un ekleyip ve kabartma tozunuda ekliyoruz //çok katı olmamakla beraber kıvamını ayarlayalım.
- Önceden ısıtılmış 180°’li fanlı fırında 20/25 dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken bir yandan da pudingimizi üzerindeki hazırlanışa göre pişirelim.
- Soğumaya bırakalım.Ve soğuyan kekin üstüne ılıyan pudingi dökelim. Ve isteğe göre servis edelim.
Şimdiden deneycek herkese afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder