Şeftalili Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Tartolet hamuru için;
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- 2, 5 yemek kaşığı bal ( damak zevkinize göre arttırabilirsiniz ya da pudra şekeriyle değiştirebilirsiniz)
- 1 çimdik saf vanilya
- 1 yumurta
Krema için;
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı labne
Üzeri için;
- 2 adet şeftali
- 1, 5 tatlı kaşığı bal
- Badem parçaları
Şeftalili Tartolet Tarifi Yapılışı
- ✓ Tartoletin hazırlanışı ; bademleri, un kıvamına gelene kadar, rondodan geçirelim.
- ✓ Ardından unu ve vanilyayı da ekleyelim ve tekrar rondodan geçirelim.
- ✓ Son olarak yumurta, bal ve soğuk tereyağını da ekleyelim ve hamur kıvamlanana kadar rondodan geçirmeye devam edelim.
- ✓ Hazır olan hamuru streç filmle sarıp 30-45 dk kadar buzdolabında bekletelim.
- ✓ Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve çanak şekli verelim.
- ✓ Hamurun kabarmasını önlemek için içine çatalla deliller açalım ve nohut, fasulye gibi bakliyatlardan ekleyelim.
- ✓ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk pişirelim.
- ✓ Ardından soğumaya bırakalım.
- ✓ Krema yapılışı; bir tencere sıcak suyun üzerine, benmari usulü pişirerek şekilde uygun bir kap yerleştirelim.
- ✓ Yumurtayı, sütü ve Hindistan cevizi yağını kabın içine alıp çatal yardımıyla çırparak pişirelim.
- ✓Karışım ılıyınca içine balı ilave edelim ve eriyene kadar karıştıralım.
- ✓ Son olarak bir taraftan yavaş yavaş unu ilave edip bir taraftan krema karışımını çırpmaya devam edelim.
- ✓ Krema kıvamlanınca ocağın altını kapatıp kremayı soğumaya bırakalım.
- ✓ Krema ılıdıktan sonra labneyi ekleyip karıştıralım.
- Üzeri için; şeftalilileri dilimleyip balla karıştıralım.
- Son olarak; tartoletlerimizin içine kremayı ekleyip üzerine şeftalilerimizi dizelim ve badem serpiştirip servis edelim.
Afiyet olsun 🥳🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder