6 Ağustos 2020 Perşembe

Şıhıl Mahşi Tarifi

Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogramkabak
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 2 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıdolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 500 gramdana kıyma
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 su bardağıhaşlanmış nohut
  • 1 avuçdoğranmış maydanoz

    Salçalı Naneli Su İçin:

  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıkuru nane

    Üzeri İçin:

  • 1 su bardağıçırpılmış yoğurt

Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.

  2. Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.

  3. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.

  4. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve kıymayı ekleyin.

  5. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kıyma, suyunu çekip kavrulunca nohutu da ekleyin.

  6. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.

  7. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.

  8. Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

  9. Servis ederken çırpılmış yoğurt ve salçalı sudan gezdirerek, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder