- 1/2 kilogrambamya(iri ve uzun boylu)
- 1 adetyumurta(çırpılmış)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1 su bardağıun
- 1 su bardağımısır unu
- 2 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)
Bamya Kızartması İçin:
- 1 su bardağısüzme yoğurt
- 1 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 avuçdereotu(doğranmış)
Yoğurt Sos İçin:
Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.
- Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın. 3 .Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.
Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu bir kasede karıştırıp, kızartmış olduğunuz bamyalarla birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder