21 Ağustos 2020 Cuma

Soslu Erişte Tarifi

 

Soslu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 domates
  • 1 kutu krema
  • 1 kase tavuk
  • Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Soslu Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerin tohumları ayıklanır, küçük küpler halinde doğranır.
  2. Ve sıvı yağ eklenerek tavada kavrulur.
  3. Kavrulan biberlerin üzerine salçalar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  4. Tavuk eklemek istiyorsanız benim gibi haşlanmış tavuk bu aşamada ekleyebilirsiniz ya da haşlanmış yok ise biberden önce tavuğu ekleyip kavura bilirsiniz.
  5. Daha sonra erişteleri ekleyip birkaç dakika daha kavurup kremayı ekliyoruz.
  6. 5 dakika daha kavrulduktan sonra baharatları, soya sosu ve suyunu ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra altını kapatıp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz daha sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder