Soslu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 2 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- 2 domates
- 1 kutu krema
- 1 kase tavuk
- Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı soya sosu
Soslu Erişte Tarifi Yapılışı
- Biberlerin tohumları ayıklanır, küçük küpler halinde doğranır.
- Ve sıvı yağ eklenerek tavada kavrulur.
- Kavrulan biberlerin üzerine salçalar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Tavuk eklemek istiyorsanız benim gibi haşlanmış tavuk bu aşamada ekleyebilirsiniz ya da haşlanmış yok ise biberden önce tavuğu ekleyip kavura bilirsiniz.
- Daha sonra erişteleri ekleyip birkaç dakika daha kavurup kremayı ekliyoruz.
- 5 dakika daha kavrulduktan sonra baharatları, soya sosu ve suyunu ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz daha sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder