17 Ağustos 2020 Pazartesi

Sütlü Fındıklı İrmik Helvası Tarifi

 

Sütlü Fındıklı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram margarin
  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Sütlü Fındıklı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti için süt ve şekeri tencereye alıp kaynama derecesine gelene kadar ısıtın.
  2. Karıstırın ki şeker erisin. Kenara alın.
  3. Helva için tereyağ ve margarini derin bir tavaya alın.
  4. Eriyince irmiği ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Rengi pembeleşmeye başlayınca fındığı ekleyip iki dk daha kavurun.
  5. Ocağın altını kısıp şerbetini dökün. Sürekli karıştırın. 30 saniye kadar daha karıştırın ve ocaktan alın.
  6. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder