Sütlü Fındıklı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 100 gram margarin
- 2 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Sütlü Fındıklı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti için süt ve şekeri tencereye alıp kaynama derecesine gelene kadar ısıtın.
- Karıstırın ki şeker erisin. Kenara alın.
- Helva için tereyağ ve margarini derin bir tavaya alın.
- Eriyince irmiği ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Rengi pembeleşmeye başlayınca fındığı ekleyip iki dk daha kavurun.
- Ocağın altını kısıp şerbetini dökün. Sürekli karıştırın. 30 saniye kadar daha karıştırın ve ocaktan alın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder