26 Ağustos 2020 Çarşamba

Tam Tutan Fırında Sütlaç Tarifi

Tam Tutan Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (tadına bakarak azaltabilirsiniz)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çimdik tuz

Tam Tutan Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

Tam tutan nefis bir sütlaç tarifi. Deneyeceklere afiyet olsun❤️.
  1. Öncelikle pirinçimizi yıkayalım bir tencereye alalım.
  2. İlk etapta bir su bardağı ekleyip gerekirse yine ekleyerek iyice lapalaşıp nişastasını bırakana kadar pişirelim (yapışkan bir hale gelene kadar) hafif sulu kalmalı. Altını kapatalım.
  3. Sütümüzü başka bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  4. Sütümüz kaynadıktan sonra pirinçleri ilave edip beş dakika özdeşlesene kadar beraber pişirelim.
  5. Toz şekerimizi ilave edip yine beş dakika kaynatalım. Ayrı bir kapta yarım su bardağı su nişasta un ve yumurta sarısını iyice çırpalım.
  6. Bu karışıma tencereden aldığımız bir iki kepçe sütü yavaş yavaş karıştırarak dökelim kesilmesin.
  7. Ilıyan karışımı azar azar tencereye döküp bir yandan karıştıralım. Bir paket vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  8. İyice kaynayan sütlaçımızın altını kapatıp güveçlere pay edelim.
  9. Fırın tepsimize koyalım. Güveçlerin yarısına gelecek kadar su dökelim ki güveçler fırında çatlamasın.
  10. Daha sonra 230 derecede en üst gözde üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Soğuduktan sonra dolaba alalım. Sütlaç ertesi güne daha güzel olduğu için bir gün önceden yada sabah erkenden yapmanızı tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder