Tam Tutan Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (tadına bakarak azaltabilirsiniz)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 çimdik tuz
Tam Tutan Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı
Tam tutan nefis bir sütlaç tarifi. Deneyeceklere afiyet olsun❤️.
- Öncelikle pirinçimizi yıkayalım bir tencereye alalım.
- İlk etapta bir su bardağı ekleyip gerekirse yine ekleyerek iyice lapalaşıp nişastasını bırakana kadar pişirelim (yapışkan bir hale gelene kadar) hafif sulu kalmalı. Altını kapatalım.
- Sütümüzü başka bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Sütümüz kaynadıktan sonra pirinçleri ilave edip beş dakika özdeşlesene kadar beraber pişirelim.
- Toz şekerimizi ilave edip yine beş dakika kaynatalım. Ayrı bir kapta yarım su bardağı su nişasta un ve yumurta sarısını iyice çırpalım.
- Bu karışıma tencereden aldığımız bir iki kepçe sütü yavaş yavaş karıştırarak dökelim kesilmesin.
- Ilıyan karışımı azar azar tencereye döküp bir yandan karıştıralım. Bir paket vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- İyice kaynayan sütlaçımızın altını kapatıp güveçlere pay edelim.
- Fırın tepsimize koyalım. Güveçlerin yarısına gelecek kadar su dökelim ki güveçler fırında çatlamasın.
- Daha sonra 230 derecede en üst gözde üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra dolaba alalım. Sütlaç ertesi güne daha güzel olduğu için bir gün önceden yada sabah erkenden yapmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder