Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay çay kaşığı limon tuzu
- 4,5 su bardağı un
- 50 gram margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 adet yumurta
- Ve kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için;
- 6 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tulumbanın hamuru için su, tereyağı, tuz, şeker, limon tuzu, büyük bir tencereye koyup ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha kaynatıp üzerine unu ilave edin.
- Kaşıkla 10 dakika kadar yoğurun ocaktan alın.
- İlk sıcaklığı çıkan hamuru daha hızlı soğuması için elinizle yoğurdun soğuk olan hamura yumurtaları tek tek ilave edip yoğurun.
- Bir yumurtayı hamura yedirdiğiniz de diğer yumurtaları da aynı şekilde tek tek ilave edin.
- Olabildiğince güzel ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun hamurunuz kek hamurundan daha sert ele yapışan cıvık bir hamur olması gerekiyor.
- Yoğurma işlemi biten hamuru sıkma torbasına doldurun.
- Büyük yıldız uçlu başlık ile soğuk yağa istediğiniz boyutta tulumba sıkın her defasında hamuru makasla kesin ve sıkma işlemi bitince ocağın altını açın.
- Tulumbaları kızartın kızaran tulumbaları kevgir ile yağdan çıkarıp soğuk olan şerbete atın güzelce karıştırın süzerek servis yapın afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder