21 Ağustos 2020 Cuma

Tavuk Beyti Tarifi

 

Tavuk Beyti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sosu için:

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Servis ederken:

  • Lavaş
  • İnce kıyılmış maydanoz

Tavuk Beyti Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  2. Sebzeleri de ufak ufak doğrayalım.
  3. Tavuğu tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyunu çekince yağla birlikte soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya başlayalım.
  5. İyice kavrulduktan sonra domates ve baharatları ekleyelim.
  6. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  7. Sosu için, yoğurda ezdiğimiz sarımsağı ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştıralım.
  8. Salçayı tavaya alıp yağ ile kavuralım.
  9. Lavaşı alıp içine tavuklu harçtan dizelim, içine maydanoz koyalım ve rulo şeklinde saralım.
  10. Verev olacak şekilde keselim. Yoğurt ve salça sos ile servis edelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder