Tavuk Beyti Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için:
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Servis ederken:
- Lavaş
- İnce kıyılmış maydanoz
Tavuk Beyti Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Sebzeleri de ufak ufak doğrayalım.
- Tavuğu tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince yağla birlikte soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya başlayalım.
- İyice kavrulduktan sonra domates ve baharatları ekleyelim.
- Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alalım.
- Sosu için, yoğurda ezdiğimiz sarımsağı ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştıralım.
- Salçayı tavaya alıp yağ ile kavuralım.
- Lavaşı alıp içine tavuklu harçtan dizelim, içine maydanoz koyalım ve rulo şeklinde saralım.
- Verev olacak şekilde keselim. Yoğurt ve salça sos ile servis edelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder