Kıymalı Kabak Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet kabak
- 2 büyük boy domates
- 1 büyük boy soğan
- Yarım kilo kıyma
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz, pulbiber
Kıymalı Kabak Musakka Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymamızı ve soğanımızı yağda kavuruyoruz suyu bitene kadar.
- Üzerine kabuklarını soyduğumuz domatesi rendelenmiş şekilde ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- 1 tatlı kaşığı karışık salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Sosu pişerken kabakları tırtıklı bıçakla pijamalı soyup halka olarak doğruyoruz.
- Sosumuz kendi suyunu çekince kabakları ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dk pişirmeye bırakıyoruz.
- Kapatmadan hemen önce maydanozuda atıp karıştırıyoruz. Kabakların çok yumuşamamasına dikkat edelim arada kontrol ederek pişirelim. Herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder