21 Ağustos 2020 Cuma

Kıymalı Kabak Musakka Tarifi

 

Kıymalı Kabak Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 2 büyük boy domates
  • 1 büyük boy soğan
  • Yarım kilo kıyma
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, pulbiber

Kıymalı Kabak Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamızı ve soğanımızı yağda kavuruyoruz suyu bitene kadar.
  2. Üzerine kabuklarını soyduğumuz domatesi rendelenmiş şekilde ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. 1 tatlı kaşığı karışık salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Sosu pişerken kabakları tırtıklı bıçakla pijamalı soyup halka olarak doğruyoruz.
  5. Sosumuz kendi suyunu çekince kabakları ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dk pişirmeye bırakıyoruz.
  6. Kapatmadan hemen önce maydanozuda atıp karıştırıyoruz. Kabakların çok yumuşamamasına dikkat edelim arada kontrol ederek pişirelim. Herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder