Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk pirzola
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 10 adet küçük patates
- 1 demet taze kekik
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir çimdik karabiber pul biber karışımı
Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi Yapılışı
- Teflon bir tencerenin tabanına 1/2 çay kaşığı tuz serpiyoruz.
- Sudan geçirdiğimiz tavukları derileri alta gelecek şekilde diziyoruz.
- 1/2 çay bardağı suyu ilave edip, tencere kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık yarım saat sonra diğer yüzünü çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı pişirip servis için bekletiyoruz.
- Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkayıp görseldeki görüntüyü elde edebilmek için altında 1 cm yer kalana kadar ince ince şeritler halinde kesiyoruz.
- Ezilmiş sarımsakları, taze naneyi, tuzu ve kırmızı biber karışımını zeytinyağı yardımıyla patatese ovalayarak yediriyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına üstü açık şekilde yerleştiriyoruz.
- Yarım saat sonra istediğiniz kızarıklığa geldiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder