18 Ağustos 2020 Salı

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi

 

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 10 adet küçük patates
  • 1 demet taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir çimdik karabiber pul biber karışımı

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi Yapılışı


  1. Teflon bir tencerenin tabanına 1/2 çay kaşığı tuz serpiyoruz.
  2. Sudan geçirdiğimiz tavukları derileri alta gelecek şekilde diziyoruz.
  3. 1/2 çay bardağı suyu ilave edip, tencere kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Yaklaşık yarım saat sonra diğer yüzünü çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı pişirip servis için bekletiyoruz.
  5. Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkayıp görseldeki görüntüyü elde edebilmek için altında 1 cm yer kalana kadar ince ince şeritler halinde kesiyoruz.
  6. Ezilmiş sarımsakları, taze naneyi, tuzu ve kırmızı biber karışımını zeytinyağı yardımıyla patatese ovalayarak yediriyoruz.
  7. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına üstü açık şekilde yerleştiriyoruz.
  8. Yarım saat sonra istediğiniz kızarıklığa geldiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder