23 Ağustos 2020 Pazar

Tavuklu Kızartma Tarifi

Tavuklu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram karışık tavuk but ve göğüs
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 patates
  • 3 biber
  • 1 soğan
Sosu:
  • Sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu kuşbaşı doğra ve pişir.
  2. Patlıcan, kabak, biber, patates ve soğanı kızart.
  3. Rende domatesi bir tencereye al ve içine tereyağ, tuz sarımsak ekle.
  4. Biraz pişirdikten sonra kızarttığın tüm malzemeleri tavukla beraber içine koy ve biraz onlarla da kavur.
  5. Servis tabağına al. Yanında sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder